Η Ιωάννα Παπαδημητρίου σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Λίαν Καλώς), συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, Διασυνδετική Ψυχιατρική: Απαρτιωμένη Φροντίδα Σωματικής και Ψυχικής Υγείας (Άριστα). Έχει εκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στα πλαίσια εκπαίδευσης του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Οι πρακτικές της ασκήσεις περιλαμβάνουν χρόνιες ψυχιατρικές παθήσεις ενηλικών Ψ.Ν.Α (Δαφνί) καθώς και φροντίδα ασθενών με συνόσηση σωματικών και ψυχικών ασθενειών στην Α΄ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Ιδιαίτερα και για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε σε ερευνητικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο με την Κατάθλιψη στην Κύηση και τις Επιλόχειες Διαταραχές.

Έχει εργαστεί σε δήμους με άτομα τρίτης ηλικίας καθώς και με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αστέγους). Έχει απασχοληθεί σε σχολεία ειδικής αγωγής της Δυτικής Αττικής και έχει εκπαιδευτεί στην Αξιολόγηση Νοημοσύνης Παιδιών και Εφήβων (WISC III) .

Από το 2015 εκπαιδεύεται στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία που διοργανώνει το «18 Άνω» σε συνεργασία με το Ψ.Ν.Α (Δαφνί).

Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται ως ψυχολόγος στον Κοι.Σ.Π.Ε «Αθηνά-Ελπίς», μονάδα που παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασής σε άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες.

Στο ευρύτερο πλαίσιο των ενδιαφερόντων της αλλά και της ψυχαναλυτικής της εκπαίδευσης είναι όλες οι ψυχικές μεταβολές και δυσκολίες που ανακύπτουν στην μεταβατική περίοδο της εφηβείας.

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης